Γνωρίζετε πόσος χρόνος χρειάζεται για να υφανθεί ένα μόνο τετραγωνικό χειροποίητου χαλιού;

‘Ενας ολόκληρος μήνας χρειάζεται για να υφανθεί ένα τετραγωνικό μέτρο χειροποίητου χαλιού. 

Η ύφανση χειροποίητων χαλιών αποτελεί τέχνη και είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. 

Ανάλογα με την ποιότητα και το μέγεθος του χαλιού, μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες μέχρι αρκετά χρόνια για να ολοκληρωθεί. Καθώς εκτός από χρόνο θα χρειαστούν και πολλοί τεχνίτες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.  Κατά μέσο όρο, χρειάζεται ένας μήνας για να υφανθεί ένα τετραγωνικό μέτρο χειροποίητου χαλιού. 

Αυτό σημαίνει ότι για ένα μεσαίου μεγέθους χειροποίητο χαλί που θα στολίσει το σαλόνι μας με διαστάσεις περίπου 1.70 Χ 2.40 θα χρειαστούν περίπου 4 μήνες ύφανσης.

argalios xeiropoiita xalia mycleancarpet.gr

Γνωρίζετε τι είναι οι σκιές και οι διαφορετικές αποχρώσεις σε ένα χειροποίητο χαλί;

Το φαινόμενο των διαφορετικών αποχρώσεων που μπορεί να βλέπετε σε χειροποίητα χαλιά είναι γνωστό ως Abrash (αμπράς). Το “abrash” είναι τουρκική λέξη και σημαίνει “εν μέρει χρωματισμένο”.

Αυτή η διαφορά στις αποχρώσεις απαντάται συχνά στα χαλιά των νομάδων. Αυτό συμβαίνει όταν ο υφαντής χρησιμοποιεί νήμα βαμμένο με χρωστική ύλη η οποία δεν έχει πάντα ακριβώς την ίδια απόχρωση με την προηγούμενη.

 

Το “abrash” σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ελάττωμα για ένα χαλί. Το αντίθετο θα μπορούσε να πει κανείς, δηλαδή προσθέτει περισσότερο χαρακτήρα και γοητεία στο χαλί και μας υπενθυμίζει ότι πρόκειται για ένα μοναδικό στον κόσμο, χειροποίητο έργο τέχνης.

ti einai ambrash sto xali mycleancarpet.gr

Σχετικά με εμάς

Είμαστε μια από τις παλιότερες εταιρείες ταπητοκαθαριστηριών στην Ελλάδα. 20 Χρόνια εμπειρίας στον καθαρισμό χαλιών καθώς και στη φύλαξη αλλά και στις επιδιορθώσεις τους, είναι τώρα στη διάθεση σας με ένα τηλεφώνημα.

Εγγραφή στο Newsletter

Επικοινωνία

My Clean Carpet
Πτολεμαίου 30, Θρακομακεδόνες 13676
Τηλ. επικοινωνίας: 2102627767

created by dimosbox.gr

My Clean Carpet