Πλύσιμο Χαλιών στο Σπίτι

Τι πρέπει να προσέξουμε!

Πλύσιμο Χαλιών στο Σπίτι

Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να πλύνουν μόνοι τα χαλιά τους στο σπίτι. Θα πρέπει όμως πριν πάρουμε αυτή την απόφαση να γνωρίζουμε τα πάντα σχετικά με την καθαριότητα των χαλιών μας.

Στεγνώμα Χαλιών το Σπίτι

Ας δούμε τι θα πρέπει να γνωρίζουμε:

  • Tα συνθετικά ή χαλιά μηχανής μπορούν να πλυθούν με νερό σε αντίθεση με τα χειροποίητα ή μεταξωτά τα οποία απαγορεύεται να βραχούν γιατί ξεβάφουν.
  • Τα απορρυπαντικά του εμπορίου είναι βαριά χημικά κι έχουν υψηλό pH αφήνοντας κατάλοιπα πάνω στο χαλί. Προτιμήστε φυσικά υλικά ή ήπια απορρυπαντικά που είναι βιοδιασπώμενα.
  • Το στέγνωμα του χαλιού κάτω από τον ήλιο μπορεί να γίνει υπό συνθήκες σε ανοιχτόχρωμα χαλιά. Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις, ο ήλιος μπορεί να ξεβάψει ή να αλλοιώσει τα χρώματα του χαλιού.
  • Το να παραμείνει ένα χαλί κάτω από τον ήλιο για μέρες, δεν σημαίνει ότι δεν έχει απορροφήσει υγρασία.
  • Για το στέγνωμα, είναι προτιμότερο να υπάρχει εσωτερικός ή εξωτερικός χώρος ο οποίος δεν εκτίθεται απευθείας στον ήλιο.

Προσέχουμε το πως καθαρίζουμε και στεγνώνουμε τα χαλιά μας για να νιώθουμε ασφαλής να απολαύσουμε το σπίτι μας.

Σχετικά με εμάς

Είμαστε μια από τις παλιότερες εταιρείες ταπητοκαθαριστηριών στην Ελλάδα. 20 Χρόνια εμπειρίας στον καθαρισμό χαλιών καθώς και στη φύλαξη αλλά και στις επιδιορθώσεις τους, είναι τώρα στη διάθεση σας με ένα τηλεφώνημα.

Εγγραφή στο Newsletter

Επικοινωνία

My Clean Carpet
Πτολεμαίου 30, Θρακομακεδόνες 13676
Τηλ. επικοινωνίας: 2102627767

created by dimosbox.gr

My Clean Carpet