Ακάρεα Σκόνης

Τα ακάρεα σκόνης βρίσκονται στα σπίτια μας και γενικότερα στο περιβάλλον που ζούμε εδώ και εκατομμύρια χρόνια. 

Ακάρεα Σκόνης μάθε τα πάντα

Είναι αρθρόποδα όπως και το τσιπούρι αλλά δεν είναι δυνατόν να τα δούμε, καθώς το μέγεθος τους δεν ξεπερνά το 1 χιλιοστό. Υπάρχουν χιλιάδες καταγεγραμμένα είδη αλλά το πιο γνωστό, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι αυτό της οικιακής σκόνης.

Αυτοί οι μικροί οργανισμοί ζουν μαζί μας και τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα του σώματος μας. Μπορεί να ακούγεται ιδιαιτέρως περίεργο αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό όσο ο αριθμός τους κυμαίνεται σε μικρά επίπεδα. Το θέμα αρχίζει να σοβαρεύει όταν αυτά δημιουργήσουν αποικίες μέσα στο σπίτι μας και γενικά σε κάθε χώρο που ζουν και κινούνται άνθρωποι.

Ακάρεα οικιακής σκόνης σε χαλιά και μοκέτες

Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τα ακάρεα;

Αν μάθουμε τις ιδανικές συνθήκες που τα βοηθούν να πολλαπλασιαστούν τότε μόνο μπορούμε να βρούμε τρόπους να αποφύγουμε την μόνιμη εγκατάσταση της αποικίας τους στο σπίτι μας.

Όπως καταλαβαίνουμε από το όνομα τους αγαπούν την οικιακή σκόνη, δηλαδή την σκόνη που κάθεται πάνω στα έπιπλα, τα στρώματα και τα χαλιά του σπιτιού μας. 

Έχει παρατηρηθεί πως παρουσιάζονται υψηλά επίπεδα ακάρεων το καλοκαίρι καθώς και την περίοδο του Φθινοπώρου που ο καιρός είναι ζεστός και τα επίπεδα υγρασίας υψηλά. 

Ακάρεα σκόνης φεύγουν με ηλεκτρική σκούπα

Όταν αρχίζουν στη χώρα μας οι υψηλές θερμοκρασίες τότε μειώνονται τα επίπεδα ακάρεων στους χώρους όπου ζούμε. Το μεγαλύτερο ποσοστό τους εμφανίζεται στα στρώματα, στα χαλιά καθώς και στις μοκέτες μας.

Τα στρώματα είναι καλό να έχουν προστατευτικό κάλυμμα πλενόμενο και να τινάζονται ή να καθαρίζονται με την ηλεκτρική σκούπα.

Τα χαλιά και οι μοκέτες που κοσμούν και ζεσταίνουν τα σπίτια μας έχουν σύμμαχο στη μάχη κατά των ακάρεων, την ηλεκτρική σκούπα. Καλό θα είναι κάποιες φορές κατά τη διάρκεια του μήνα να ρίχνουμε στην επιφάνεια των χαλιών μας σόδα μαγειρική σε σκόνη και να τα σκουπίζουμε μετά από κάποιες ώρες.

Αν ένα χαλί βραχεί ακόμα και τοπικά θα πρέπει να φροντίσουμε να το στεγνώσουμε σχολαστικά αρχικά με απορροφητικό χαρτί και στην συνέχεια ίσως με τον κρύο αέρα από το πιστολάκι των μαλλιών μας.

Η υγρασία είναι ότι χειρότερο για τον πολλαπλασιασμό των ακάρεων στα χαλιά μας. 

Εάν επιλέξουμε για κάποιους λόγους να πλύνουμε τα χαλιά μας στο σπίτι μας τότε σίγουρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα στεγνώσουμε πάρα πολύ καλά γιατί υπάρχει περίπτωση αν αποθηκευτούν με υγρασία να γίνουν ιδανικός τόπος για τα ακάρεα. Όταν πλένουμε τα χαλιά στο σπίτι θα πρέπει να διαλέξουμε και ιδανικά απορρυπαντικά που να διώχνουν ακάρεα και μικροοργανισμούς.

Ανά ένα χρόνο τουλάχιστον τα χαλιά και οι μοκέτες μας θα πρέπει να πλένονται από επαγγελματίες, που γνωρίζουν τον ιδανικό τρόπο πλυσίματος καθώς και στεγνώματος των χαλιών για να αποφύγουμε τον πολλαπλασιασμό των ακάρεων.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλές συζητήσεις και αναφορές στα ακάρεα γιατί έχει αποδειχθεί ότι είναι αιτία για αλλεργιογόνες εξάρσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Για τον λόγο αυτό η πρόληψη είναι αυτή που μπορεί να μας απαλλάξει από αυτούς τους μικροοργανισμούς.

Τακτικό σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα και η διατήρηση χαμηλών επιπέδων υγρασίας μέσα στους χώρους του σπιτιού μας θα βοηθήσουν δραστικά. Καθώς και το συστηματικό ξεσκόνισμα με προϊόντα που εγκλωβίζουν την οικιακή σκόνη. 

Ακάρεα Σκόνης Οικιακή και αλλεργίες στον άνθρωπο
ακάρεα σκόνης στα χαλιά του σπιτιού μας

Σχετικά με εμάς

Είμαστε μια από τις παλιότερες εταιρείες ταπητοκαθαριστηριών στην Ελλάδα. 20 Χρόνια εμπειρίας στον καθαρισμό χαλιών καθώς και στη φύλαξη αλλά και στις επιδιορθώσεις τους, είναι τώρα στη διάθεση σας με ένα τηλεφώνημα.

Εγγραφή στο Newsletter

Επικοινωνία

My Clean Carpet
Πτολεμαίου 30, Θρακομακεδόνες 13676
Τηλ. επικοινωνίας: 2102627767

created by dimosbox.gr

My Clean Carpet