5 Μυστικά Καθαρισμού Λεκέδων από τα Χαλιά

Σίγουρα όλοι μας έχουμε βιώσει έναν μικρό πανικό την στιγμή που κάτι λερώσει το χαλί μας. Όμως όταν γνωρίζεις κάποια μικρά μυστικά τότε σίγουρα ξέρεις πως να αντιδράσεις δραστικά και να σώσεις την κατάσταση. Ας δούμε τι ακριβώς κάνουμε σε διάφορες περιπτώσεις λεκέδων στα χαλιά μας.

1.  Δεν τρίβουμε έναν φρέσκο λεκέ με δύναμη, απλά τον ταμπονάρουμε με ένα πανάκι

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάνει το λάθος με το που πέσει κάτι στο χαλί μας όπως σάλτσα ή κόκκινο κρασί να πάρουμε ένα πανί και να τρίβουμε με μανία τον λεκέ. Το μόνο που καταφέρνουμε με αυτή μας την αντίδραση, ειδικά όταν είναι φρέσκος το λεκές, είναι να βοηθήσουμε τον λεκέ να εξαπλωθεί σε βάθος στις ίνες του χαλιού μας και να μεγαλώσει η επιφάνεια του λεκέ. Το έντονο τοπικό τρίψιμο των χαλιών εκτός από το ότι ο λεκές δεν φεύγει στο σημείο προκαλούμε μια μικρή καταστροφή στις ίνες του όμορφου χαλιού μας.

Το μυστικό είναι να μην τρίψουμε αλλά να ταμπονάρουμε με ένα πανί ή με λίγο απορροφητικό χαρτί τον λεκέ. Με ήρεμες κινήσεις να κάνουμε ένα ελαφρύ τρίψιμο του σημείου πάντα με φορά από έξω προς τα μέσα. 

pos katharizoume lekedes apo ta xalia mycleancarpet.gr (2)

2. Σόδα για τον καθαρισμό λεκέδων από τα χαλιά

Γενικά έχουμε οι περισσότεροι ακούσει πως η σόδα μπορεί να καθαρίσει λεκέ από κρασί σε χαλί ή ακόμα και σε ύφασμα. Λοιπόν εμείς το δοκιμάσαμε διεξοδικά και σίγουρα είναι μια πολύ καλή λύση.

Παίρνουμε ένα κομμάτι καθαρό πανί και το βρέχουμε με σόδα και ταμπονάρουμε τον λεκέ. Αν θέλουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα ή αν είναι επίμονος ο λεκές μπορούμε ένα μέρος της σόδας να το ανακατέψουμε με λευκό ξίδι (προσοχή μόνο λευκό ξίδι). 

soda katharismos lekedvn xalia mycleancarpet.gr (2)

3.  Αφρός Ξυρίσματος για τον καθαρισμό λεκέδων σε χαλιά 

Μπορεί ο τίτλος του μυστικού μας να σας ακούγεται περίεργος είναι όμως πολύ καλός τρόπος να καθαρίσουμε πολλούς λεκέδες από τα χαλιά μας. Απλά απλώνουμε μια ποσότητα από τον απλό αφρό στον λεκέ και τον αφήνουνε να δράσει για λίγα λεπτά. Μετά με ένα πεντακάθαρο κομμάτι πανί το τρίβουμε πολύ ελαφρά. 

pos katharizoume leke sto xali me afro mycleancarpet.gr

4. Πως βγάζουμε κολλημένη τσίχλα από το χαλί μας

Όταν έχουμε μικρά και μεγάλα παιδιά στο σπίτι θα έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα να κολλήσει τσίχλα στα χαλιά μας. Ένα κόλπο που λίγοι γνωρίζουν είναι το εξής: Βγάζουμε μερικά παγάκια από την κατάψυξη και τα πιέζουμε στο σημείο που είναι η κολλημένη τσίχλα. Μετά από λίγη ώρα με κάτι μεταλλικό όπως για παράδειγμα με ένα κουτάλι ή ένα πιρούνι μπορούμε να ξεκολλήσουμε με ευκολία πλέον την τσίχλα από το χαλί μας. 

pos feygoun lekedes apo ta xalia mycleancarpet.gr (2)

5. Πώς βγάζουμε από το χαλί μας μια κολλημένη καραμέλα

 Ένα ακόμα συνηθισμένο ατύχημα στα σπίτια που έχουν μικρά και μεγάλα παιδιά που λατρεύουν τις καραμέλες, είναι να κολλήσει μια στο χαλί μας. Αν προσπαθήσουμε να την τραβήξουμε απότομα, το αποτέλεσμα θα είναι να κοπούν ίνες, αλλά και να μείνει λεκές από την ζάχαρη που περιέχουν οι καραμέλες.

Ο σωστός τρόπος είναι να φερθούμε στις ίνες του χαλιού μας με ευγένεια.

Αρχικά με κάτι μεταλλικό όπως το μαχαίρι που αλείφουμε βούτυρο ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή μαχαιριού σπάμε το κομμάτι της καραμέλας. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα σφουγγάρι πιάτων και πλένουμε βάζουμε λίγο απαλό ρευστό σαπούνι πάνω του και ταμπονάρουμε την περιοχή στην οποία έχει κολλήσει η καραμέλα. Μετά τρίβουμε ελαφρά έτσι ώστε να φύγει όλοι ζάχαρη γιατί αν μείνει στο χαλί θα κολλάει και εκεί θα κολλήσουν αργότερα βρωμιές και θα δημιουργηθεί έντονος λεκές.   

pos vgainei h karamela apo to xali mycleancarpet.gr (2)

Σχετικά με εμάς

Είμαστε μια από τις παλιότερες εταιρείες ταπητοκαθαριστηριών στην Ελλάδα. 20 Χρόνια εμπειρίας στον καθαρισμό χαλιών καθώς και στη φύλαξη αλλά και στις επιδιορθώσεις τους, είναι τώρα στη διάθεση σας με ένα τηλεφώνημα.

Εγγραφή στο Newsletter

Επικοινωνία

My Clean Carpet
Πτολεμαίου 30, Θρακομακεδόνες 13676
Τηλ. επικοινωνίας: 2102627767

created by dimosbox.gr

My Clean Carpet