Τι γνωρίζεις για το αρχαιότερο χαλί;

Το αρχαιότερο χαλί στον κόσμο, αν και βρέθηκε στην Σιβηρία οι ειδικοί έχουν καταλήξει πως σίγουρα είχε υφανθεί στην Περσία. 

Για την ακρίβεια ανακαλύφθηκε σε έναν λεηλατημένο τάφο στα βουνά Altai. Το 1948 έγινε η ανακάλυψη αυτού του χαλιού, από τον Ρώσο αρχαιολόγο Ρουτένκο. Ο τάφος στον οποίο βρέθηκε το αρχαιότερο χαλί ανήκε σε έναν τρανό πρίγκηπα εκείνης της εποχής, τον ξακουστό στην περιοχή του πρίγκηπα Altai. 

MyCleanCarpet

Το χαλί αυτό είναι διακοσμημένο περιμετρικά με πολλά σχέδια ιππέων. Η κατάσταση του, μέχρι και σήμερα χιλιάδες χρόνια μετά, είναι άψογη. Ο λόγος που έχει συντηρηθεί σε τόσο καλή κατάσταση είναι γιατί ήταν παγιδευμένο χιλιάδες χρόνια σε ένα λεπτό στρώμα πάγου. Στην περιοχή της Σιβηρίας τότε όπως και στις μέρες μας οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές για αυτό και το χαλί είχε παγώσει.  

Με μια σύγχρονη μέθοδο οι ειδικοί ανακάλυψαν πως το χαλί είναι του 5ου αιώνα π.χ., δηλαδή η ηλικία του είναι τουλάχιστον 2500 χρόνων. Σήμερα το χαλί αυτό βρίσκεται στο μουσείο Ερμιτάζ στο Λένιγκραντ της Ρωσίας και εκεί μπορεί κανείς να το δει. 

Διαστάσεις: 200×183εκ.

Πυκνότητα: 360.000 κόμποι ανά τετραγωνικό μέτρο.

Σχετικά με εμάς

Είμαστε μια από τις παλιότερες εταιρείες ταπητοκαθαριστηριών στην Ελλάδα. 20 Χρόνια εμπειρίας στον καθαρισμό χαλιών καθώς και στη φύλαξη αλλά και στις επιδιορθώσεις τους, είναι τώρα στη διάθεση σας με ένα τηλεφώνημα.

Εγγραφή στο Newsletter

Επικοινωνία

My Clean Carpet
Πτολεμαίου 30, Θρακομακεδόνες 13676
Τηλ. επικοινωνίας: 2102627767

created by dimosbox.gr

My Clean Carpet