Γνωρίζετε πότε ξεκίνησε η τέχνη της ταπητουργίας στην Ελλάδα;

Η ταπητουργία ξεκίνησε στην Ελλάδα με τον ερχομό των ανθρώπων από την Μικρά Ασία το 1922.

argalios xalia mycleancarpet.gr

Με την Μικρασιατική καταστροφή, οι πρόσφυγες έφεραν στην Ελλάδα ένα τεράστιο πλούτο γνώσεων και παραδόσεων. Η επιρροή τους στον πολιτισμό μας ήταν καθοριστική. Σε πολλούς κλάδους καθώς σε πολλές μορφές της τέχνης άφησαν το σημάδι τους. Από πολύ παλιά στην Μικρά Ασία η ταπητουργία είχε ανθίσει και οι εξαγωγές σε ολόκληρη την Ευρώπη ήταν πολύ προσοδοφόρα επιχειρηματική κίνηση. 

Έτσι εκείνη την εποχή καθώς οι νοικοκυρές από την Σμύρνη έφτασαν στην Ελλάδα είχαν μαζί τους και πανέμορφα χαλιά τους. Είχαν όμως και την τεχνογνωσία της τέχνης της ταπητουργίας. Έτσι γύρω στο 1926 η Ελλάδα άρχισε να ανταγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία, στην ταπητουργία, τις χώρες της Ανατολής. 

argalios ellinika xalia mycleancarpet.gr

Μέχρι το 1927 στην Ελλάδα λειτουργούσαν περισσότερα από 4.000 ταπητουργικοί αργαλειοί. Από αυτούς τους αργαλειούς περίπου τα 2/3 ήταν στην Αθήνα και στον Πειραιά και το υπόλοιπο 1/3 στα ενδότερα της χώρας. Περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι είχαν βρει δουλειά στην ταπητουργία εκείνη την εποχή

elliniki tapitourgia mycleancarpet.gr

Σχετικά με εμάς

Είμαστε μια από τις παλιότερες εταιρείες ταπητοκαθαριστηριών στην Ελλάδα. 20 Χρόνια εμπειρίας στον καθαρισμό χαλιών καθώς και στη φύλαξη αλλά και στις επιδιορθώσεις τους, είναι τώρα στη διάθεση σας με ένα τηλεφώνημα.

Εγγραφή στο Newsletter

Επικοινωνία

My Clean Carpet
Πτολεμαίου 30, Θρακομακεδόνες 13676
Τηλ. επικοινωνίας: 2102627767

created by dimosbox.gr

My Clean Carpet